Zdrowa alternatywa dla soli

Dbając o swoje zdrowie, staraj się ograniczać spożycie soli (apeluje o m.in. to Światowa Organizacja Zdrowia oraz Instytut Żywności i Żywienia).

Lekarze alarmują:

 

  • Przyjmowanie dużych ilości soli sprzyja pojawianiu się zawałów oraz udaru.
  • Ograniczenie spożycia soli jest szczególnie ważne dla kobiet w ciąży.
  • Jej nadmiar może powodować zatrzymywanie wody w organizmie, obrzęki kończyn oraz nadciśnienie ciążowe.


Jednocześnie wszyscy wiemy, że powszechnie jodowanym środkiem spożywczym jest sól kuchenna (warto też pamiętać, że w wyniku niewłaściwego przechowywania oraz gotowania, jod z soli szybko ulatnia się). Ze względu na zalecenia ekspertów należy raczej szukać innych źródeł jodu.

Najprostsze i najbardziej skuteczne zdaje się dostarczenie organizmowi niezbędnego jodu w sposób jak najbardziej naturalny – poprzez picie wody.

Rozwiązanie przynosi Ustronianka z Jodem – woda mineralna wzbogacona tym pierwiastkiem, która powstała we współpracy ze światem nauki. Woda Ustronianka z Jodem, ze względu na odpowiednio dobrane proporcje, zapewnia organizmowi dzienną, niezbędną dawkę jodu.



Naukowcy z Colegium Medicum Uniwersytetu Jagielońskiego dowiedli, że jod zawarty w wodzie Ustroniance z Jodem jest bardzo dobrze przyswajalny przez organizm.


Produkt jest w pełni bezpieczny, co potwierdza rekomendacja Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki.  

 

Dołącz do nas na facebooku
Projekt i wykonanie: www.mbmprojekt.pl